Ensihoidon tuotteiden nopea huolto pitää Med Groupin pyörät pyörimässä

Ensihoitopalveluiden markkinajohtaja Med Group käyttää Pensin paareja, paarialustoja ja kantotuoleja koko maassa. Valinnan taustalla ovat nopea, kotimainen huolto ja työergonomian varmistaminen.

Suomalainen huolto palvelee nopeasti

–Operatiivisesti meille on tärkeintä, että Pensin huolto ja myynti palvelevat henkilökohtaisesti ja nopeasti. Muut paarivalmistajat eivät pysty tarjoamaan samanlaista palveluvarmuutta ja huollon nopeaa saatavuutta Suomessa, Med Groupin ensihoidon palvelujohtaja Laura Purtsi sanoo.

Työergonomia parantaa potilasturvallisuutta ja työssäjaksamista

Ensimmäiset Pensin paarit otettiin käyttöön Med Groupissa jo vuonna 2008, minkä jälkeen kaikki yksiköt siirtyivät vähitellen käyttämään Pensin tuotteita. Yhdenmukainen ja helppokäyttöinen kalusto takaa toimintavarmuuden kaikissa tilanteissa ja tehostaa ensihoitajien työtä.
–Ensihoitajatkin työskentelevät välillä eri yksiköissä ja kierrätämme myös kalustoa yksikköjen välillä. Sillä on erittäin suuri merkitys työn sujuvuudelle, että meillä on kaikkialla käytössä samat paarit ja muut ensihoidon työvälineet.

Med Group oman alansa pioneeri, joka myös kehittää ensihoidon toimintamalleja. Siksi yritykselle oli luontevaa siirtyä käyttämään Pensin edelläkävijätuotteita, vaikka se tarkoitti myös hieman uudenlaisten, entistä ergonomisempien työskentelyasentojen opettelua.

–Ergonomisten työskentelyasentojen mahdollistaminen on kriittisen tärkeää alalla, jossa työ on fyysisesti kuormittavaa. Väärät asennot kantaessa tai nostaessa saattaisivat esimerkiksi johtaa työntekijän äkilliseen selkäkipuun ja potilaan turvallisuuden vaarantamiseen. Haluamme paitsi helpottaa ensihoitajien arkea, myös taata ensiluokkaisen potilasturvallisuuden. Työergonomian avulla voidaan vähentää työtapaturmia ja sairaspoissaoloja sekä parantaa työssäjaksamista.

Med Group on ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden markkinajohtaja ja maamme suurin alan toimija. Yritys tuottaa ensihoitopalveluita julkisen sektorin kumppanina koko Suomessa.